עוגה מגבינת ריקוטה עם קמח שקדים ומלית דובדבנים - הדס חייט
המתכון:
- מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם.
- מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל, 2 כוסות קמח שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור. מערבלים עד שהתערובת אחידה.
- בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים.
- לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת.
- באמצע מפזרים דובדבנים טריים או מקופסת שימורים, חשוב לא לשים בשוליים. מעל שמים את החצי השני של התערובת.
- אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר.