מצרכים:
לבסיס
1/2 חבילה עוגיות לוטוס טחונות דק,
40 ג' חמאה מומסת,
40 ג' שקדים מולבנים טחונים דק
למלית הגבינה:
2 גביעים גבינת שמנת 30%,
2 גביעים גבינה לבמה 5%/9%
200 ג' ממרח לוטוס,
1 כוס סוכר,
4 ביצים,
1/2 כוס שמנת מתוקה
10. עוגיות לוטוס שבורות גס
לציפוי וקישוט
1 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות עוגיות לוטוס טחונות דק
הכנה:
הבסיס
- מניחים בתחתית התבנית נייר אפיה וגם מסביב. אני נעסרת בתרסיס חמאה
- מערבבים את העוגיות והשקדים והחמאה המומסת ומסדרים על הנייר אפייה כתחתית הדןקה ואחידה ושמים בקירור
המלית
- בקערה שמים את הגבינות, הלוטוס ומערבלים תוך כגי עירבול מןספים את הסוכר, הביצים, והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים פנימה את השברי עוגיות לוטוס
- מסדרים את התערובת מעל הבסיס הצונן, ואופים 70 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים ובאמצע רוטטת, לא לשכוח לאפות כשיש בתחתית התמור קערה עם מים חמים
- מעבירים את העוגה לקירור לילה שלם.
הציפוי
- מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומצפים את העוגה מלמעלה ומפזרים פירורי העוגיות.