עוגת גבינה ולוטוס אפויה - אוסנת שמעון

מצרכים:

לבסיס
1/2 חבילה עוגיות לוטוס טחונות דק,
40 ג' חמאה מומסת,
40 ג' שקדים מולבנים טחונים דק
למלית הגבינה: 
2 גביעים גבינת שמנת 30%,
2 גביעים גבינה לבמה 5%/9%
200 ג' ממרח לוטוס, 
1 כוס סוכר,
4 ביצים, 
1/2 כוס שמנת מתוקה 
10. עוגיות לוטוס שבורות גס 

לציפוי וקישוט 
1 שמנת מתוקה 
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות עוגיות לוטוס טחונות דק

 

הכנה:

הבסיס

  • מניחים בתחתית התבנית נייר אפיה וגם מסביב. אני נעסרת בתרסיס חמאה 
  • מערבבים את העוגיות והשקדים והחמאה המומסת ומסדרים על הנייר אפייה כתחתית הדןקה ואחידה ושמים בקירור

המלית

  • בקערה שמים את הגבינות, הלוטוס ומערבלים תוך כגי עירבול מןספים את הסוכר, הביצים, והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. 
  • מקפלים פנימה את השברי עוגיות לוטוס 
  • מסדרים את התערובת מעל הבסיס הצונן, ואופים 70 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים ובאמצע רוטטת, לא לשכוח לאפות כשיש בתחתית התמור קערה עם מים חמים
  • מעבירים את העוגה לקירור לילה שלם.

הציפוי 

  • מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ומצפים את העוגה מלמעלה ומפזרים פירורי העוגיות.

 

עוגת גבינה ולוטוס אפויה - אוסנת שמעון