בואיקוס (לחמניות גבינה וזיתים) - לימור בכר
מצרכים:
- 200 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
- 1-2 כפיות סוכר
- 1/2 קילו קמח תופח
- 1 גבינת קוט'ג
- 1 שמנת חמוצה
- חבילת פתיתי מוצרלה
- 200 גרם צפתית מפוררת
- 3 כפות פרמז'ן
- 2 ביצים
- 200 גרם בולגרית מפוררת
- 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים/שחורים
הכנה:
- מעבדים ומפוררים את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר. אפשר בידיים ואפשר בפולסים המעבד מזון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוסיפים לתערובת את יתר החומרים, מקררים לפחות 15 דקות ואז מגלגלים בידיים כדורים בגודל משמש וטומנים בתוך הכדור זית.
- מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה ומניחים עליו את העיגולים. אופים בתנור החם 45 דקות או עד שהלחמניות שחומות-זהובות.
- להבריש את הלחמניות בביצה ושומשום.