בואיקוס (לחמניות גבינה וזיתים) - לימור בכר

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1-2 כפיות סוכר 
  • 1/2 קילו קמח תופח
  • 1 גבינת קוט'ג
  • 1 שמנת חמוצה
  • חבילת פתיתי מוצרלה
  • 200 גרם צפתית מפוררת
  • 3 כפות פרמז'ן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם בולגרית מפוררת
  • 1 קופסת שימורים של זיתים ירוקים/שחורים 

 

הכנה:

  • מעבדים ומפוררים את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר. אפשר בידיים ואפשר בפולסים המעבד מזון.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוסיפים לתערובת את יתר החומרים, מקררים לפחות 15 דקות ואז מגלגלים בידיים כדורים בגודל משמש וטומנים בתוך הכדור זית.
  • מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה ומניחים עליו את העיגולים. אופים בתנור החם 45 דקות או עד שהלחמניות שחומות-זהובות.
  • להבריש את הלחמניות בביצה ושומשום.
בואיקוס (לחמניות גבינה וזיתים) - לימור בכר